Forumindex
Logga in Bli medlem Vanliga frågor Medlemslista Sök Forumindex


Studieförbundet Vuxenskolan-haveri!

 
Skapa nytt ämne   Svara på ämnet    Forumindex » Till Styrelsen
Föregående ämne :: Nästa ämne  
Författare Meddelande
CEKRegistreringsdatum: 25 september 2008
Inlägg: 1383

InläggPostat: 2013-01-15 12:06:51    Rubrik: Studieförbundet Vuxenskolan-haveri! Svara med citat

Hej!
I går misslyckades jag med att sammanställa närvarolistorna till Studieförbundet Vuxenskolan som skall in i dag. Istället meddelade jag vår kontakt på SV att jag inte hinner få det klart och att hon kan strunta i närvaron för HT 2012. Närvarorapporteringen har helt enkelt tagit för mycket tid och varit alltför krånglig för att jag skulle hinna med den. Det skall jagas namn och adresser, det skall definieras studiecirklar (vilket inte alls är riktigt samma sak som träningsgrupper eller träningstillfällen), det skall jagas underskrifter, det skall tjatas om närvarorapportering, det skall fyllas i blanketter etc., etc. Sammantaget tar alltsammans detta alltför mycket tid för mig som jag alltså inte har.

Jag avsäger mig därför härmed ansvaret för vår närvarorapportering till och kontakt med SV. Om styrelsen fortfarande ser ett värde i att vara med i SV så behöver vi alltså en ny person som ansvarar för detta, annars avslutar vi helt enkelt samarbetet!

Jag tog kontakten med SV eftersom de av nätet att döma föreföll ha en stor, centralt placerad lokal som eventuellt skulle fungera att träna i. Detta visade sig sedermera vara den för träning olämpliga ”Drakensalen” som vi hade SvHEMAFs grundande styrelsemöte i. Det finns vissa vinster med att vara med i SV även utan träningslokal: Vi har kunnat låna deras lokaler för möten, vi kan låna deras lokaler för gratis övernattningar, vi har inför förra och innevarande termin fått en gratis annonsplats i deras kursblad som skickas ut i Uppsala och Knivsta, de har bättre koll på lokalsituationen i staden och större muskler att sätta bakom efterfrågan på dylika, vi har möjligheten att i mig okänd utsträckning få hjälp med styrelsearbete, administration, kassörsskap etc., med vår närvarorapportering samlar vi nåt slags poäng som kan förvandlas till pengar eller andra typer av tillgångar eller service från SV’s sida, vi har t.ex. fått erbjudande om att förvara böcker i ett låsbart skåp etc.
Kostnaden är dock ovanstående jobb med att rapportera närvaron. Skulle vi få till en gemensam rutin och ansvar för detta så att medlemsmatrikel och närvaro uppdaterades/rapporterades kontinuerligt samtidigt som ”studiecirklarna” definierades på något slags koherent sätt så tror jag inte att det skulle bjuda så värst stora problem. Idag är det dock bara jag som försökt rodda med detta och det har alltså blivit mig övermäktigt. Den begränsade tid jag har att lägga på min hobby vill jag inte lägga på tjat och administration.

Now you know! Nu är det upp till styrelsen att fatta beslut om hur man vill gå vidare – eller inte – med detta.
Hadet! Very Happy_________________
CEK

"Und wisse das alle hoebischeit kompt von deme ringen und alle fechten komen ursachlich und gruntlich vom ringen "
- [The artist formerly known as] Hanko Döbringer
Till överst på sidan
Användarens profil Alla inlägg som CEK gjort Skicka personligt meddelande
MattiasRegistreringsdatum: 03 juni 2008
Inlägg: 1020
Ort: Uppsala

InläggPostat: 2013-01-15 12:22:26    Rubrik: Svara med citat

Synd.

jag tar med det till styrelsemötet ikväll så får vi diskutera saken.

jag var rädd för att det skulle bli såhär. de har helvetiska administrationskrav för väldigt lite vinst för vår förening. åtminstone som det ser ut just nu.

CEK skrev:
Citat:
Idag är det dock bara jag som försökt rodda med detta och det har alltså blivit mig övermäktigt. Den begränsade tid jag har att lägga på min hobby vill jag inte lägga på tjat och administration.


förstår dig precis. jag åkte på den smällen för typ sju år sedan med vuxenskolan och en historie sy cirkel._________________
Mattias
Till överst på sidan
Användarens profil Alla inlägg som Mattias gjort Skicka personligt meddelande Skicka e-post Besök användarens hemsida
Visa inlägg nyare än:   
Skapa nytt ämne   Svara på ämnet    Forumindex » Till Styrelsen Alla tider är GMT + 2 timmar (svensk sommartid)
Sida 1 av 1

 
Hoppa till:  
Du kan inte skapa nya inlägg i det här forumet
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Du kan inte ändra dina inlägg i det här forumet
Du kan inte ta bort dina inlägg i det här forumet
Du kan inte rösta i det här forumet


Skapa forum | Supportforum | Användarvillkor | Integritetspolicy | Cookiehantering | Kontakta oss |
Powered by phpBB © 2001- 2004 phpBB Group
Designed for Trushkin.net | Styles Database
Swedish translation by phpBB Sweden and Virtuality © 2003-2005
Sidan tog 0.05 sekunder att ladda.