Forumindex
Logga in Bli medlem Vanliga frågor Medlemslista Sök Forumindex


Fys-träning
Gå till sida Föregående  1, 2, 3  Nästa
 
Skapa nytt ämne   Svara på ämnet    Forumindex » Prat
Föregående ämne :: Nästa ämne  
Författare Meddelande
CEKRegistreringsdatum: 25 september 2008
Inlägg: 1383

InläggPostat: 2010-11-10 02:15:13    Rubrik: Svara med citat

Mika skrev:
Citat:
Hmm, fast den riktiga "spirit" träningen kommer alltid att vara sparringen. Det är där man kan träna på att ta smärtan och kämpa vidare trotts att kroppen skriker åt en att sluta. Kenny kan hoppa 100 gånger på min mage, men det kommer aldrig att motsvara 3 rapp på vänster skinka av Tomas Så om ni verkligen vill träna på tuffhet så gör det i sparringen så tränar ni upp era fäktningsfärdigheter samtidigt.Här håller jag nog helt enkelt inte med. ”Spirit” anser jag är det som börjar odlas när man är alldeles för trött i både kropp och knopp för att fortsätta fäktas. Visst kan man sparras tills man når – och förbi – denna gräns men då ägnar man sig samtidigt åt att träna in usel fäktteknik. Att få lite smisk med nylonsvärdet kan ju svida ordentligt och det är ju bra i den mån man kan ignorera det, men det går ju snabbt över. Att stanna kvar i utdragen pina (säg om Thomas lade mig över sitt knä och gav mig hundra kontinuerliga nylonrapp över röven och jag stannar kvar trots att jag håller på att svida ihjäl) däremot handlar om viljestyrka. Sådan tror jag det är bra att träna så att man får rätt psyke i sparringen när orken börjar tryta men inte någonting som bör tränas i sparringen.

”Hoppa på magen” handlar inte i första hand om ”spirit” utan om att lära sig ta emot slag i magen.

(Låt mig för sakens skull också bara förtydliga att bara för att jag skrivit en massa om ”spirit” anser jag inte att jag själv är the baddest spirit-motherfuckern i klubben (det är och kommer alltid att vara Ege, som slogs vidare med brutet finger! Wink ). Däremot tycker jag alltså att det är en väsentlig komponent i kampträning.)


Mika skrev
Citat:
Jag antog att styrkeökning var målet för jag kan inte påstå att min viljestyrka skulle öka av den fysen som vi gjort. I så fall skulle det krävas mycket mer fys och då blir det inget kvar av fäktningsträningen. Att göra 20 armhävningar då och då gör inget för min viljestyrka eller fysiska styrka, men det tröttar ut muskler som kunde användas till att bygga fäktningsfärdigheter.


Nej, den fys vi brukar göra är ju ytterst begränsad både vad gäller att bli starkare i kroppen och starkare i ”själen”. För mig handlar det nog om det Mattias var inne på, oreflekterad vana och i någon mån slentrian, kombinerat med skapandet av kroppskännedom och någon form av gemensam lägstanivå (någon träning är trots allt oftast bättre än ingen träning och vet man att man har det kämpigt med att göra x antal armhävningar varje söndag kanske det motiverar en till fysträning på egen hand, och blir man inte starkare så kanske man åtminstone får bättre styrketeknik).


När jag började i UHFS upplevde jag att föreningen hade mycket lite av fys-inslag i träningen, något som jag tyckte var konstigt vid utövandet av en kampkonst. Nämn någon kampkonst/-sport där man inte ägnar sig åt fysisk träning vid sidan av teknikträningen och sparringen! Möjligen kobudo eller sportfäktning? ”Hellre träning utan konst än konst utan träning”, eller vad det nu var Liechtenauer eller nån annan gubbe skriver! Dock behöver ju fysisk träning inte alltid vara sit ups och armhävningar utan kan ju med fördel vara någonting som relaterar mer direkt till den konst man ägnar sig åt (t.ex. att under ett helt träningspass göra alla attacker från höga taket eller att göra halvsvärdsdrillar med en järnstång - som Mattias introducerat).

Katori shinto ryu är en av de äldsta svärdsskolorna i Japan. Här tränas svärdskamp som konst istället för svärdskonst som kamp – om ni ser skillnaden. Man är alltså trogen ett historiskt utövande av korrekta svärdstekniker – ett slags levande lexikon – och ägnar sig inte åt sparring och annan typ av kamp. Jag har absolut ingenting emot gammal japansk svärdskonst men är av åsikten att denna typ av träning bortser från själva kampmomentet., d.v.s. konsten+fysiken.

Exempel:
http://www.youtube.com/watch?v=2kSbfQETFw8&feature=related

Hugh Knight är en HEMA-nisse som förespråkar en dylik attityd också till HEMA:
http://talhoffer.blogspot.com/2009/06/otake-shihan-on-freeplay.html

Jag tycker att resonemanget har både för och nackdelar men min huvudsakliga invändning är att utan en aspekt av fysisk (och inte bara teknisk) träning, så alienerar man sig alltför långt ifrån de kroppsliga förmågor man faktiskt behöver för att kunna utföra teknikerna ”4-real”. Fäktning minus fys = ”svärdsdans”.

Har man istället ambitionen att utöva svärdskonst som kamp enligt följande tarvar man en fysik som gör detta möjligt:
http://www.youtube.com/watch?v=K0Zuj5jdY-k
Åtminstone i någon mån anser jag att träningen då bör bidra till att bygga upp en sådan fysik. Sedan kan denna fysträning bestå av antingen fäktningsdrillar eller armhävningar, allt efter behov._________________
CEK

"Und wisse das alle hoebischeit kompt von deme ringen und alle fechten komen ursachlich und gruntlich vom ringen "
- [The artist formerly known as] Hanko Döbringer
Till överst på sidan
Användarens profil Alla inlägg som CEK gjort Skicka personligt meddelande
MattiasRegistreringsdatum: 03 juni 2008
Inlägg: 1020
Ort: Uppsala

InläggPostat: 2010-11-10 10:43:19    Rubrik: Svara med citat

ursäkta mellanlägget i er diskussion. men mesiga jag tycker Dog Brothers verkar helt jävla galna. Hårda visst, men på ett jackass sätt. Även om jag vill gärna se oss fortsatt utvecklas mot snabbhet och mer jälvaranamma i träningen så vet jag inte om jag vill gå så långt att slå varandra blodiga med träpåkar. men men. bara ett mellanlägg._________________
Mattias
Till överst på sidan
Användarens profil Alla inlägg som Mattias gjort Skicka personligt meddelande Skicka e-post Besök användarens hemsida
Mika KeskitaloRegistreringsdatum: 04 november 2008
Inlägg: 853
Ort: Uppsala

InläggPostat: 2010-11-10 10:52:42    Rubrik: Svara med citat

CEK skrev:
Här håller jag nog helt enkelt inte med. ”Spirit” anser jag är det som börjar odlas när man är alldeles för trött i både kropp och knopp för att fortsätta fäktas. Visst kan man sparras tills man når – och förbi – denna gräns men då ägnar man sig samtidigt åt att träna in usel fäktteknik.


Där håller inte jag med. När man är för trött för att göra det avancerad så återgår man till det grundläggande och enkla vilket inte är fel på något sätt. Det är också när snabbheten lämnar kroppen som man blir än mer tvungen att göra saker rätt. Jag tror det är väldigt värdefullt att sparras till den punkten och förbi, åtminstone då och då. Det är en lärdom jag har med mig från tidigare kampsportsträning.

CEK skrev:
Att få lite smisk med nylonsvärdet kan ju svida ordentligt och det är ju bra i den mån man kan ignorera det, men det går ju snabbt över. Att stanna kvar i utdragen pina (säg om Thomas lade mig över sitt knä och gav mig hundra kontinuerliga nylonrapp över röven och jag stannar kvar trots att jag håller på att svida ihjäl) däremot handlar om viljestyrka.


Det handlar bara om dumhet Wink

CEK skrev:
Dock behöver ju fysisk träning inte alltid vara sit ups och armhävningar utan kan ju med fördel vara någonting som relaterar mer direkt till den konst man ägnar sig åt (t.ex. att under ett helt träningspass göra alla attacker från höga taket eller att göra halvsvärdsdrillar med en järnstång - som Mattias introducerat).


Den köper jag rakt av. Att träna två saker samtidigt är effektivitet och det gillar jag. Jag tycker Johan varit en bra inspiration på den här punkten, för han har både föregått med bra exempel och eggat på mig (och säkert andra) när jag börjat slappa i mitts-träning eller sparringträning.

Och återigen påminner jag om att det går redan att göra om man ser till att träna med intensitet och rörlighet.

CEK skrev:
Hugh Knight är en HEMA-nisse som förespråkar en dylik attityd också till HEMA:
http://talhoffer.blogspot.com/2009/06/otake-shihan-on-freeplay.html


Inte för att vara elak, men med tanke på hans kroppsbyggnad så har jag svårt att ta något han säker om fys på allvar Laughing
Till överst på sidan
Användarens profil Alla inlägg som Mika Keskitalo gjort Skicka personligt meddelande
Mika KeskitaloRegistreringsdatum: 04 november 2008
Inlägg: 853
Ort: Uppsala

InläggPostat: 2010-11-10 10:59:11    Rubrik: Svara med citat

Mattias skrev:
ursäkta mellanlägget i er diskussion. men mesiga jag tycker Dog Brothers verkar helt jävla galna. Hårda visst, men på ett jackass sätt. Även om jag vill gärna se oss fortsatt utvecklas mot snabbhet och mer jälvaranamma i träningen så vet jag inte om jag vill gå så långt att slå varandra blodiga med träpåkar. men men. bara ett mellanlägg.


Jag håller helt med.
Till överst på sidan
Användarens profil Alla inlägg som Mika Keskitalo gjort Skicka personligt meddelande
Johan DRegistreringsdatum: 04 juni 2008
Inlägg: 241

InläggPostat: 2010-11-10 13:28:28    Rubrik: Svara med citat

Attans vad folk hinner skriva...

Några spontana tankar från mig efter att ha läst det här är att det finns ett par olika saker att titta på vad det gäller fysträningen.

Det första är att folks fysik ligger på väldigt olika nivå när man börjar, vilket innebär att det finns ett intresse av att samtliga som kommer upp till fortsättargruppen har en tillräckligt god grundfysik för att orka vara med och träna på ett säkert sätt genom ett 3 h pass. Därmed finns det som jag ser det en poäng med att ha olika former av rena fysövningar på nybörjarpassen, även om de inte blir så effektiva som de skulle varit om man enbart fokuserat på att träna fys. Givetvis kan det uppnås med genom ökad intensitet i teknikdrillar, men om man inte orkar genomföra drillarna slutar det med att man varken tränar fysik eller teknik.

Nästa nivå som jag ser det är att bygga fysik för fysikens skulle. Något som jag själv hittills inte gjort, men känner att jag skulle behöva göra. Detta för att jag tror att styrka är en relevant del vad det gäller snabbhet i fäktningen, samt ännu mer relevant i brottningen. För att uppnå maximal effektivitet i det, tror jag liksom de flesta som skrivit här, att det är något som man behöver göra vid sidan av fäktningen för att uppnå bra resultat.

Här tycker jag att det skulle vara oerhört bra att få hjälp med att sätta ihop ett träningsprogram för fäktning som man kan ägna sig åt hemma, och/eller på gym. Själv är jag väldigt mycket inne på att skaffa mig ett gymkort.

Slutligen finns det en fysisk aspekt i stressträning (det som Kenny benämner som "spirit"). En fördel med stressträning är att det ger en inblick i vilka tekniker som faktiskt börjat bli någorlunda reflexiva. När man är väldigt trött kommer man alltid att återgå till det som sitter i ryggmärgen - därmed ser man vad man faktiskt lärt sig.

Vidare så tror jag som Mika att vi behöver bli bättre på att lägga in "aliveness" i våra träningar. Det vill säga, även när vi tränar teknik bör vi göra det i ökande tempo och rörlighet så att vi samtidigt tränar avståndsbedömning och timing.

Så det var några tankar så här på lunchrasten.
Till överst på sidan
Användarens profil Alla inlägg som Johan D gjort Skicka personligt meddelande
CEKRegistreringsdatum: 25 september 2008
Inlägg: 1383

InläggPostat: 2010-11-10 13:47:18    Rubrik: Svara med citat

Mika skrev:
Citat:
Det handlar bara om dumhet


Ja, dumhet och tjurighet ligger ju attans nära varandra! Very Happy


Mika skrev:
Citat:
Inte för att vara elak, men med tanke på hans kroppsbyggnad så har jag svårt att ta något han säker om fys på allvar


Det var väl lite min poäng, att om man inte tränar med fysiska inslag (om än inte så extremt som Dogbrothers) så får man passa sig för att inte hamna i det andra "diket", där rondören och "dödhet/formalism i teknikerna" kan smyga sig på utan att något säger stopp. Jag vill inte riskera spräckta knäskålar och mosad mjälte i onödan som Dogbrothers men genom att kämpa "fullt ut" så visar de på att fäktningen inte bara är "konst" utan minst lika mycket fysisk förmåga. Fysen behövs i kampkonst, det var hela min poäng!

Johan skrev:
Citat:
Slutligen finns det en fysisk aspekt i stressträning (det som Kenny benämner som "spirit").


Jag anser att "spirit" och "stress" är två olika saker. Båda behövs. "Spirit" handlar om att inte ge upp, "stress" om att fungera optimalt i en situation med psykisk och fysisk stress._________________
CEK

"Und wisse das alle hoebischeit kompt von deme ringen und alle fechten komen ursachlich und gruntlich vom ringen "
- [The artist formerly known as] Hanko Döbringer
Till överst på sidan
Användarens profil Alla inlägg som CEK gjort Skicka personligt meddelande
Mika KeskitaloRegistreringsdatum: 04 november 2008
Inlägg: 853
Ort: Uppsala

InläggPostat: 2010-11-10 15:08:24    Rubrik: Svara med citat

CEK skrev:
Det var väl lite min poäng, att om man inte tränar med fysiska inslag (om än inte så extremt som Dogbrothers) så får man passa sig för att inte hamna i det andra "diket", där rondören och "dödhet/formalism i teknikerna" kan smyga sig på utan att något säger stopp. Jag vill inte riskera spräckta knäskålar och mosad mjälte i onödan som Dogbrothers men genom att kämpa "fullt ut" så visar de på att fäktningen inte bara är "konst" utan minst lika mycket fysisk förmåga. Fysen behövs i kampkonst, det var hela min poäng!


Inte för att vara jobbig, men tidigare i diskussionen skrev du ju att fysen inte tränade styrka utan "spirit". Är du nu tillbaka på att fysen ska bygga fysisk förmåga?

Jag misstänker att det är ett mellanting och det verkar ju som att vi är rätt eniga om att funktionell träning är att föredra (+ ren fys-träning vid sidan om för de ambitiösa). Då tränar man ju dessutom rätt fysisk förmåga.

CEK skrev:
Jag anser att "spirit" och "stress" är två olika saker. Båda behövs. "Spirit" handlar om att inte ge upp, "stress" om att fungera optimalt i en situation med psykisk och fysisk stress.


Inte ge upp inför vad?

Utmatning? Smärta? Förlust? Allt det tränas i sparring/sparringliknande övningar, men de tränas inte så vidare mycket i fys.

Det handlar lite om vad vi vill uppnå. Jag kan tänka mig att många ser sitt mål som att prestera bra i sparring/tävling (speciellt efter helgens turneringar). För att uppnå det är det inte så vidare effektivt att lära sig att pressa fler armhävningar eller situps utan det är bättre att träna på att pressa sig till mer sparring. Sedan kan det vara bra att träna ren fys vid sidan om.

Andra har säkert som mål att bara fäktas för att det är "kul" och att man har någon sorts historiskt intresse eller till och med dolda riddarfantasier Smile. För den gruppen finns det nog inte heller någon vidare poäng med armhävningar och situps.

Sen finns det säkert även en tredje grupp som ser fäktningen som sin fysiska träning. Då har man nog inte gjort ett optimalt val av träningsmetod, men samtidigt så är det ju viktigt att man tycker att det man tränar är kul så det kan vara ok ändå. För den gruppen kan jag förstå poängen med t.ex. armhävningar och situps. Speciellt om man börjar från en låg fysisk förmåga. Men då är det just fysisk förmåga man tränar och inte någon spirit.

---

Ska vi kanske försöka sammanfatta och komma fram till något konstruktivt?

Jag tycker mig ha identifierat följande mål (som delvis går in varandra) :
- Fysisk förmåga (styrka, explosivitet, smidighet och uthållighet)
- Sisu (envishet, hantera stress, att inte ge upp inför något)
- Mental och fysisk beredskap för sparring (att våga och att tåla)
- Maximal fäktningsträning (teknik, fotarbete, tajming, distans, etc)

Metoder för att uppnå detta:
- Tärningsmetoder där man helst kombinerar flera av ovanstående, tex:
- Inte ren uppvärmning (t.ex. jogging) utan uppvärmning + någon fäktningsegenskap
- Inte ren Fys utan mer funktionell träning t.ex. mitts.
- Inte stillastående teknikträning utan rörlig sådan.
- Öka intensiteten i all träning
- Pusha på varandra (de som vill) för att vi ska ta ut oss mer
- Lägga ren fys + stretchning på slutet så att det körs parallellt med sparring. Då kan de som inte fysar vid sidan om köra det medan de som känner att de får tillräckligt med fys annars köra mer sparring.
- Köra inviduell uppvärmning med någon efterföljande övning som både värmer upp lite och ger någon färdighetsträning.
- Vara beredda på att dela upp oss i smågrupper oftare för att alla ska få den träning de behöver. Vi har olika behov och intresse. Vi kanske tom ska utgå från att alltid vara uppdelade (en del kanske behöver teknikträning medan andra har större behov/intresse av att t.ex. träna på tajming och distans).
- Köra "workshops" med fys-träning så att alla som vill träna hemma får tips och tricks.


Sen tycker jag att alla ska ta och fundera lite på nya träningsmetoder och övningar. Saker vi har med oss från Swordfish är en bra start. Det finns säkert mycket mer på youTube och andra ställen på nätet (speciellt om vi snor från andra kampsporter). Det är en omöjlig uppgift för en instruktör att komma på nya och intressanta övningar hela tiden, vi måste hjälpas åt.

---

Jag skulle vara väldigt intresserad av att höra vad folk har för mål med sin träning och hur de tänkt uppnå dom och vad de upplever som hindrande för tillfället.

Mitt mål är att vara bra på sparring eftersom jag ser det som det närmaste man kan komma en riktig duell. Däremot är mitt mål egentligen inte placering i tävlingar eftersom de har regler och fungerar på ett lite annat sätt än en riktig duell, men de är en viktig komponent i träningen. Min utmaning just för tillfället är fotarbete och kroppsmekanik i rapirfäktning. Jag har upptäckt att jag måste träna upp vighet och styrka i främst ben och rumpa för att klara detta samtidigt som jag behöver träna en del kroppsmekanik/teknik med någon annan rapirfäktare. För att uppnå detta har jag återupptagit yoga-träning och börjat göra en del spänst-övningar som jag fick med mig från Swordfish.
Till överst på sidan
Användarens profil Alla inlägg som Mika Keskitalo gjort Skicka personligt meddelande
Mika KeskitaloRegistreringsdatum: 04 november 2008
Inlägg: 853
Ort: Uppsala

InläggPostat: 2010-11-10 16:28:07    Rubrik: Svara med citat

Lite inspiration till "hemma"-träning Smile

http://www.youtube.com/watch?v=gHJG28JfAmA
Till överst på sidan
Användarens profil Alla inlägg som Mika Keskitalo gjort Skicka personligt meddelande
CEKRegistreringsdatum: 25 september 2008
Inlägg: 1383

InläggPostat: 2010-11-10 21:20:42    Rubrik: Svara med citat

Shit, vilken omfattande diskussion! Very Happy

Jag skall försöka sammanfatta mina poänger så här långt, jag har ju annars en smärtsam förmåga att bajsa ord. I princip tror jag dock att vi håller med varandra så den som söker nya omvälvande argument för det ena eller andra behöver inte läsa posten.

1) Frågeställningen om fys har en plats i kampkonst är helt ny för mig och har tvingat mig att reflektera över hur jag egentligen ser på detta. Jag har aldrig riktigt satt ord på detta tidigare så därav eventuella inkonsekvenser i det jag skriver. Jag kan konstatera att jag aldrig sett det som ett sätt att ”styrketräna”. För mig har fys handlat om att se till att kroppen klarar av det kampträningen kräver av den (d.v.s. något slags rudimentär funktionell styrketräning) samt att träna fysisk och psykisk uthållighet (”spirit”).

För mig har detta dock alltid varit åtskilt från styrketräning, vilket jag förknippat med schemalagd/planerad successiv muskeluppbyggnad i allmänhet vid sidan av kampträningen för att få en bättre allmänfysik. För andra kanske inte denna skillnad är lika tydlig varför vi kanske talar förbi varandra men menar samma sak!?


2) Idén om kampkonst utan fys får mig i allmänhet att associera till den typen av kampkonstklubbar där kampmomentet reducerats till förmån för ”speciellt farliga tekniker” och där överviktiga tränare kan hålla teoretiska diskussioner om varför deras kampkonst är bäst och svetten lyser med sin frånvaro. Som Mika beskrivit behöver detta inte vara fallet men det kanske handlar om att vi definierar fys olika. Mika vill ha drillar men inte armhävningar. Jag gör gärna armhävningar men lika gärna drillar. Fys som fys – bara det inte degenererar till lam teknikträning a la ovannämnda klubbtyper.Jag värnar hjärta och intensitet i träningen, det är nog allt!


Mika skrev:
Citat:
Jag misstänker att det är ett mellanting och det verkar ju som att vi är rätt eniga om att funktionell träning är att föredra (+ ren fys-träning vid sidan om för de ambitiösa). Då tränar man ju dessutom rätt fysisk förmåga.

Just så!

Mika skrev:
Citat:
Jag tycker mig ha identifierat följande mål (som delvis går in varandra) :
- Fysisk förmåga (styrka, explosivitet, smidighet och uthållighet)
- Sisu (envishet, hantera stress, att inte ge upp inför något)
- Mental och fysisk beredskap för sparring (att våga och att tåla)
- Maximal fäktningsträning (teknik, fotarbete, tajming, distans, etc)

Metoder för att uppnå detta:
- Tärningsmetoder där man helst kombinerar flera av ovanstående, tex:
- Inte ren uppvärmning (t.ex. jogging) utan uppvärmning + någon fäktningsegenskap
- Inte ren Fys utan mer funktionell träning t.ex. mitts.
- Inte stillastående teknikträning utan rörlig sådan.
- Öka intensiteten i all träning
- Pusha på varandra (de som vill) för att vi ska ta ut oss mer
- Lägga ren fys + stretchning på slutet så att det körs parallellt med sparring. Då kan de som inte fysar vid sidan om köra det medan de som känner att de får tillräckligt med fys annars köra mer sparring.
- Köra inviduell uppvärmning med någon efterföljande övning som både värmer upp lite och ger någon färdighetsträning.


Jag skriver under till 100% på detta!

Mika skrev:
Citat:
Jag skulle vara väldigt intresserad av att höra vad folk har för mål med sin träning och hur de tänkt uppnå dom och vad de upplever som hindrande för tillfället.


Intellektuellt är mitt mål att återupptäcka den historiska brottningen hårdfört enligt källorna men med så mycket blod, svett, tårar och jävlaranamma som möjligt utan att skada sig permanent. Fysiskt är mitt mål att inom ramen för ett fritidsintresse öka min kampförmåga i obeväpnad kamp samt att få fightas. Jag är alltså inte intresserad av att bryta armar och ben a la ”Dogbrothers” men tycker att de verkar ha kul när de gör det.

Jag har inga uttalade ambitioner vad gäller sparring och tävling. Jag är nog mest ute efter adrenalinruset när man fightas med någon. Jag fightas s.a.s. hellre än bra, men skulle naturligtvis inte ha någonting emot om jag råkade bli bättre på det jag gör. Det stora hindret för att uppnå mitt mål idag är lokalfrågan. MATTOR FÖR HELVETE! Very Happy_________________
CEK

"Und wisse das alle hoebischeit kompt von deme ringen und alle fechten komen ursachlich und gruntlich vom ringen "
- [The artist formerly known as] Hanko Döbringer
Till överst på sidan
Användarens profil Alla inlägg som CEK gjort Skicka personligt meddelande
Mika KeskitaloRegistreringsdatum: 04 november 2008
Inlägg: 853
Ort: Uppsala

InläggPostat: 2010-11-10 23:13:05    Rubrik: Svara med citat

Det var synd att du inte var med i dagens pass. Jag tyckte vi fick till en bra mix. Sen var det synd att det blev avbrott pga skador (hur fan är det möjligt att vi får mycket mer skador på ett vanligt onsdagspass än på hela jävla Swordfish?!?!?!?!?!?!?).

För att sammanfatta passet:
- Uppvärmning: http://www.youtube.com/watch?v=BHDCE0K9IM8
- Fria drillar
- En övning från Swordfish som går ut på att undvika träffar
- Teknikträning för att undvika efterslaget, också från Swordfish
- En övning för anfall med stora språng som Champinjonen kommit på
- Sparring

Jag tyckte samtliga övningar var bra. Teknikinnehållet blev också lagom. Jag tror man ska ha väldigt liten andel teknik i passen för det är ändå ingen som klarar av att ta åt sig mycket teknik på ett och samma pass. Bättre att träna färdigheter som är generella.

Jag tyckte det var ett toppenpass (förutom att folk skada sig så klart) även om jag inte kunde delta 100% då jag sträckt främre lårmuskeln igår.

Jag skulle gärna höra vad andra tyckte.

EDIT: Rättade till länken


Senast ändrad av Mika Keskitalo den 2010-11-10 23:54:46, ändrad totalt 1 gång
Till överst på sidan
Användarens profil Alla inlägg som Mika Keskitalo gjort Skicka personligt meddelande
CEKRegistreringsdatum: 25 september 2008
Inlägg: 1383

InläggPostat: 2010-11-10 23:48:56    Rubrik: Svara med citat

Citat:
Det var synd att du inte var med i dagens pass. Jag tyckte vi fick till en bra mix.


Fasen, det hade varit intressant! Tight jobbschema på onsdagar bara och sedan känns det lite tradigt att gå till träningen när man inte kan vara med helt, eftersom jag vill vara snäll mot tummen denna termin. Detta känns verkligen som en off-termin för mig – skadad och fattig…

Om länken visade den uppvärmning ni gjorde förstår jag ingenting. I mina ögon verkade den som en mycket bättre och mer inspirerande variant av vår ”slentrianfys”. Men var det inte just armhävningar och sit ups som du vill få bort???????

Citat:

Jag tror man ska ha väldigt liten andel teknik i passen för det är ändå ingen som klarar av att ta åt sig mycket teknik på ett och samma pass.


Det tror jag också på. Bättre att kunna en sak jävligt bra än tusen saker jävligt dåligt!

Var förresten skadan handrelaterad eller var det någon ny kroppsdel som kvalade in på listan ”HEMA´s mest utsatta kroppsdel”?_________________
CEK

"Und wisse das alle hoebischeit kompt von deme ringen und alle fechten komen ursachlich und gruntlich vom ringen "
- [The artist formerly known as] Hanko Döbringer
Till överst på sidan
Användarens profil Alla inlägg som CEK gjort Skicka personligt meddelande
Mika KeskitaloRegistreringsdatum: 04 november 2008
Inlägg: 853
Ort: Uppsala

InläggPostat: 2010-11-10 23:54:04    Rubrik: Svara med citat

CEK skrev:
Om länken visade den uppvärmning ni gjorde förstår jag ingenting. I mina ögon verkade den som en mycket bättre och mer inspirerande variant av vår ”slentrianfys”. Men var det inte just armhävningar och sit ups som du vill få bort???????


Klistrade in från fel flik Smile

Här är den rätta: http://www.youtube.com/watch?v=BHDCE0K9IM8

CEK skrev:
Var förresten skadan handrelaterad eller var det någon ny kroppsdel som kvalade in på listan ”HEMA´s mest utsatta kroppsdel”?


Ett knä, en fot och sen höll Ege på att hosta upp en lunga av någon anledning som jag aldrig fick helt klart för mig. Och sen blev väl iof min lårmuskel också värre, men den skadan är egentligen från igår.
Till överst på sidan
Användarens profil Alla inlägg som Mika Keskitalo gjort Skicka personligt meddelande
CEKRegistreringsdatum: 25 september 2008
Inlägg: 1383

InläggPostat: 2010-11-11 00:08:44    Rubrik: Svara med citat

Citat:
Klistrade in från fel flik

Very Happy

Citat:
Här är den rätta: http://www.youtube.com/watch?v=BHDCE0K9IM8


HAHAHAHAHA, och jag som tyckte ”små grodorna” var ovärdigt… Det var helt klart den skojigaste träningsteknik jag sett. Men missförstå mig rätt, jag förstår mycket väl att den får igång kroppen jävligt snabbt och skulle gärna göra den!!!


Citat:
Ett knä, en fot och sen höll Ege på att hosta upp en lunga


Och vi som tyckte att Dogbrothers verkade livsfarliga…_________________
CEK

"Und wisse das alle hoebischeit kompt von deme ringen und alle fechten komen ursachlich und gruntlich vom ringen "
- [The artist formerly known as] Hanko Döbringer
Till överst på sidan
Användarens profil Alla inlägg som CEK gjort Skicka personligt meddelande
FarligastRegistreringsdatum: 01 oktober 2008
Inlägg: 482
Ort: Uppsala

InläggPostat: 2010-11-11 06:52:07    Rubrik: Jag tyckte Svara med citat

Jag tyckte gårdags träningen var inspirerande. Många engagerade och motiverad efter Swordfish ville bli bättre fäktare vilket resulterade i en väldigtt kreativ träning vilket jag gillade. Dock kändes den stundvis lite lågtempo och oorganiserad mellanåt. Men tempot kan jag ju styra själv._________________
-------------------------------------------
Thomas Nyzell.
-------------------------------------------
"Har man väl satt ned plogen
är det bara att plöja"
Till överst på sidan
Användarens profil Alla inlägg som Farligast gjort Skicka personligt meddelande
EgeRegistreringsdatum: 07 juli 2008
Inlägg: 597
Ort: Nolmyra, Björklinge

InläggPostat: 2010-11-11 08:34:04    Rubrik: Svara med citat

Det var en riktigt bra träning i går! länge sedan jag tyckte det var så skoj faktiskt Very Happy Det låga tempot i mellanåt hade ju sina förklaringar.

Att min lunga var på väg upp hade att göra med att jag mitt i en djup inandning fick en liten bit av maskvadderingen rakt ner i halsen. Shocked kändes som att få en fluga i halsen på en cykel tur._________________
----------------------------
Fredrich von Demütigen
----------------------------
www.campmalloy.se
Swords don´t run out of bullets......
Till överst på sidan
Användarens profil Alla inlägg som Ege gjort Skicka personligt meddelande Skicka e-post Besök användarens hemsida
Visa inlägg nyare än:   
Skapa nytt ämne   Svara på ämnet    Forumindex » Prat Alla tider är GMT + 2 timmar (svensk sommartid)
Gå till sida Föregående  1, 2, 3  Nästa
Sida 2 av 3

 
Hoppa till:  
Du kan inte skapa nya inlägg i det här forumet
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Du kan inte ändra dina inlägg i det här forumet
Du kan inte ta bort dina inlägg i det här forumet
Du kan inte rösta i det här forumet


Skapa forum | Supportforum | Användarvillkor | Integritetspolicy | Cookiehantering | Kontakta oss |
Powered by phpBB © 2001- 2004 phpBB Group
Designed for Trushkin.net | Styles Database
Swedish translation by phpBB Sweden and Virtuality © 2003-2005
Sidan tog 0.1 sekunder att ladda.